B2B - sociale medier

B2B går på sociale medier

B2B virksomheder markedsfører via sociale medier – men har ingen strategi på området

Ifølge DI Handel bruger 4 ud af 10 B2B virksomheder sociale medier til at markedsføre sig med, men to tredjedele har ingen strategi for de sociale medier. Alle taler om at man skal have en strategi på området – men ingen fortæller hvorfor. Svaret i er imidlertid enkelt: En social mediestrategi er den røde tråd som giver virksomhedens online tilstedeværelse mening og letter den daglige drift.

Basalt set, er en social mediestrategi fundamentet for 3 vigtige forhold:

1. En klar målsætning er den røde tråd. Har man en klar målsætning med virksomhedens tilstedeværelse på de sociale medier, får virksomhedens sociale sider et ensartet udtryk, der brander virksomheden kontinuerligt og efter samme hovedbudskaber. Det målretter markedskommunikationen og styrker brandet.

2. Udarbejdelse af indhold lettes. Det bliver nemmere at finde på posts, som ikke længere skrives ud i det blå, men forfattes efter en overordnet målsætning. Hvis virksomhedens tilstedeværelse på de sociale medier skal give mening, skal der postes ud fra nogle udvalgte hovedbudskaber. Det sikrer, at dine budskaber altid arbejder for den målsætning du har lagt for din online tilstedeværelse.

3. Måling af virksomhedens tilstedeværelse på de sociale medier bliver nemmere. Når man har defineret succeskriterier og fastlagt sidens eksistensberettigelse, gør man også evaluering af siden nemmere og bliver bedre til at justere ind, hvis resultaterne ikke følger forventningerne.

Strategien er altså administrators vigtigste værktøj!

En social mediestrategi er vigtig for administrator, da det er den overordnede røde tråd for kommunikationen og indholdet. indholdet skal være relevant og må ikke være reklame. Har man ikke en strategi kan det være nemt at forfalde til produktreklame. Det er ikke velanset blandt likers og følgere, som ubarmhjertigt afmelder deres like, hvis indholdet ikke er givende og relevant.

Mange virksomheder har svært ved at finde ressourcer i virksomheden til at vedligeholde de sociale medier. Har man en medarbejder der privat er meget aktiv på de sociale medier, er det oplagt at få vedkommende til at vedligeholde firmaets sider. Men det kræver naturligvis at vedkommende sættes ind i strategien! Har man ikke medarbejdere, der er oplagte administratorer, kan opgaven sagtens outsources, men det kræver at den eksterne administrator kender virksomheden godt og modtager input og informationer, som kan blive til posts.

Cross media strategi – får de sociale medier til at spiller sammen

Når springet er taget og virksomheden endelig er kommet på diverse sociale medier, venter den næste udfordring: at få de sociale medier til at spille sammen. Man går fra socialmediestrategi til crossmedia strategi, hvor man kortlægger, hvordan de sociale medier skal spille sammen, differentiere sig fra hinanden og booste hinanden. Interaktionen mellem de sociale medier er alt for overset. Og behovet stiger i takt med at antallet af sociale medier, ser dagens lys. Senest har snap chat meldt sig på banen som en ny spændende markedsføringsmulighed mod det unge segment.

I betragtning af den betydning som den sociale mediestrategi har for den røde tråd, resultatmåling og udarbejdelse af content, er værdien af en social mediestrategi stor. Og kombineret med en cross media strategi begynder det hele at give mening. Faktisk giver det slet ikke mening at gå på de sociale medier, hvis man ikke har en strategi for, hvad virksomheden skal have ud af det. Det er jo i virkeligheden common sense!

Artiklen blev publiceret på Kommunikationsforum den 17/10 2014.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *